Европейската комисия представи своя проект за нов орган, натоварен да установи

...
Европейската комисия представи своя проект за нов орган, натоварен да установи
Коментари Харесай

Нов орган ще следи за етичните стандарти в евроинституциите

Европейската комисия представи своя план за нов орган, претрупан да откри етични стандарти за европейските институции - стъпка, която беше обещана още преди абсурда " Катаргейт " и сметната за незадоволителна от специалисти и евродепутати, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Така за първи път ще бъдат направени общи стандарти за етично държание на членовете на институциите на Европейски Съюз и формален механизъм за съгласуваност и продан на отзиви сред институциите по отношение на етичните условия. Благодарение на тези промени за политиците на ниво Европейски Съюз ще се ползват общи, ясни, транспарантни и разбираеми правила.

Председателката на еврокомисията Урсула фон дер Лайен към този момент даде обещание да сътвори такава конструкция преди началото на мандата си през 2019 година Проектът беше отсрочен, само че получи нов подтик след корупционния скандал, който раздруса Европейския парламент през декември предходната година. Органът " би трябвало да бъде основан преди европейските избори през юни 2024 година ", с цел да се укрепи доверието на гласоподавателите с елементарни и разбираеми правила, наложени на длъжностните лица, акцентира във вторник зам.-председателката на Комисията Вера Йоурова, която дава отговор за полезностите и прозрачността, на конференция с омбудсмана на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР